Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - Ferdi Tayfur
Ferdi Tayfur
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Diğer Sanatçılarımız
Yazar Mesaj
derbederurfali
Üye
Üye

Nereden: izmit
MesajTarih: 24-Mar-2007 / 20:54    Mesaj konusu: Ferdi Tayfur

15.11.1945 yılında Adana da doğdu.Babası beyköylü cumalinin askerden dönüşte öldürülmesi ile küçük yaşta hayat mücadelesine atılmak zorunda kaldı.16 yaşında şarkıcılık hevesi ile istanbul a adım attı fakat o yıllarda küçük çocuklara ilgi olmadığından hüsrana uğradı.yıllarca sakıp sabancının adanada ki tarlalarında çalıştı.60 lı yılların başlarında trt nin açmış olduğu bir yarışma da ahmet sezginin küp içinde ayran türküsünü okuyarak 1.oldu fakat abisi hapisteydi ve çalışmak zorundaydı.1967 de Sürtük-Eyvah isimli bir plak doldurdu.1968 yılında Leyla,Ağlıyorum,dünya ahret kardeşimsin gibi bestelerini plak yapmayı başardı ancak tutulmadı.1971 yılında çıkarmış olduğu Huzurum Kalmadı isimli plak da tutmayınca hayal kırıklığına uğradı.1973 yılında çıkarmış olduğu Kır çiçekleri,Bana gerçekleri söyle,mahşer günü,mahkumların duası ve 1974 te çaıkardığı Postacılar albümleri ile satış rekorları kırdı.1975 yılında bırak şu gurbeti,akşam güneşi,yadeller gibi plaklarla yükdseldi ve 1976 yılında da Çeşme isimli filmiyle sinemaya atıldı.35 film çevirdi ve 50 nin üzerinde albüm yaptı.9 kez altın plak ödülünü kazandı.Ferdi Tayfur şimdi 62 yaşında 4 çocuk sahibi.
Ferdi Tayfur dan bazı nostaljik resimler:

Kullanıcı profilini gör
Konuya Teşekkür Gönderenler
1 kullanıcı bu konuya teşekkür etti. Teşekkür gönderenlerin listesi için tıklayınız.
Admin
Bilal - Site Kurucusu
Bilal - Site Kurucusu

Nereden: Gaziantep
MesajTarih: 24-Mar-2007 / 22:57    Mesaj konusu: Re: ferdi tayfur

Konular birleştirildi:

ahmetcan1984 demiş ki:
Ferdi Tayfur 18 yıl aradan sonra kamera karşısına geçerek yeniden oyunculuğa başladı. En son 1989'da 'Allahım Sen Bilirsin' adlı sinema filminde rol alan sanatçı aynı zamandan ilk kez bir dizi film için kamera karşısına geçti. Avşar Film tarafından atv için çekilen Yersiz Yurtsuz adlı dizide başrolü sinemanın usta ismi Şerif Sezer ile paylaşıyor. Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde çekilen dizi filmde diğer başrolleri Azeri asıllı Nesrin Cevadzade, Mert Fırat, Zuhal Gencer, Müge Ulusoy, Cengiz Sezici, Sinan Albayrak gibi isimler paylaşıyor. Bu zamana kadar 34 sinema filminde başrol oynayan ve bunların beşinin yönetmenliğini, beşinin de senaristliğini yapan Tayfur, 18 yıl sonra döndüğü oyunculuk sevdasının müzikten önce geldiğini vurguluyor. Yıllar önce Adana'dan İstanbul'a kaçış amacınının şarkıcılık değil sinemalarda başrol kapmak olduğunu itiraf ediyor.

Sinema bitince siz neden meslektaşlarınız gibi dizilerde oynamadınız?
Diziler hafif geldi o zamanlar bana. Hiç beğenmiyordum eski dizileri. Bana da çok teklif geldi ama korkum; bana da aynı kalitesizlikte iş yapmalarıydı. Ne çekimini, ne hikayesini, ne edilen masrafı sevmiyordum. Büyük bütçeler yoktu. Diziler basit ve uyduruk kalıyordu.

İŞİMİ İYİ YAPIYORDUM

* Siz de şarkıcı Ferdi Tayfur olarak tanındıktan sonra filmlerde oynadınız. Size de eleştiri var mıydı o zamanlar?
Beni eleştiremezlerdi çünkü işimi iyi yapıyordum. Beni sinema oyuncusundan ayırt edemezlerdi. Ben Fikret Hakan'la da oynadım, diğer birçok sinemacıyla da. Oyunculuğum hakkında kimse bir şey söyleyemez. Çünkü en büyük idealim sinema sanatçısı olmaktı.

* Siz kendi filmlerinizi 'şarkıcı filmi' olarak görmüyor musunuz?
Şarkıcıydım ama iyi oyuncuydum ben. İşime iyi sarılıyordum. Filmin konusunun içinde klip gibi geçiyordu şarkılar bazen.

* Müzikten de önceki hayaliniz miydi oyunculuk?
Evet çok büyük bir tutkuydu sinema. Belki önce sinemayı yapmış olsaydım şarkıcı olmazdım. Müziğe Allah vergisi bir yeteneğim vardı. Ama sinema daha büyük bir tutkuydu. Sesimle bir yerlere geldikten sora rahmetli Hulki Saner'den teklif geldi. Necla Nazır'la oynadığımız Çeşme' filmi çok sevildi.

* Oyunculuğa tutkunuz ne zaman başladı peki?
Çocukluğumda... Annemden borç para alırdım, sabah seanslardan önce gidip bilet alırdım. Akşam karaborsada satardım. Kendi biletimi bedavaya getirirdim. Annemin parasını da geri verirdim.

Benim filmlerimin pazarı o kadar büyüktü ki; berberim bile bir albüm doldurup film çekti; düşünün. Terzim de önce bir long play, ardından da film yaptı. Vahdet Vural, Hüseyin Altın, İzzet Altınmeşe gibi birçok şarkıcıya film yaptılar benden sonra. Sayemde şarkıcıların filmleri oldu.

* 'Yersiz Yurtsuz' sizin ilk televizyon diziniz. Nasıl ikna oldunuz?
Hayranlarımın çok baskısı oldu. Bir de yapımcımız Şükrü Avşar'ın ciddi bir prodüksiyon yaptığını gördüm. Kendisi ofisime geldi, 'Böyle bir projemiz var' dedi. Kendisi eski sinemacı, hayranımmış. Hikaye sıcak ve dürüst geldi. Dizide ismim var ama buna 'Ferdi Tayfur dizisi' diye bakarsak olmaz. İsme dayalı proje tutmaz. Proje sağlam olmalı. Yıllardır bunun için teklifleri kabul etmedim. 'Ben şarkıcı filmi-dizisi yapmam' dedim. İyi senaryo lazımdı çünkü!
Helal olsun...

derbederurfali demiş ki:
Bazı film ve plakları:
1967 Sürtük/Eyvah
1968 Ağlıyorum/leyla
1968 Baharımsın kışımsın
1969 Allah şahidim olsun
1970 Kaderimsin
1971 Yapıştı canıma bir kara sevda(huzurum kalmadı)
1972 Kır çiçekleri
1972 bitmeyen çilem
1974 postacılar
1974 mahkumların duası
1975 bırak şu gurbeti
1976 yadeller
1977 huzurum kalmadı
1978 son sabah
1979 yuvasız kuşlar
1980 bende özledim
1980 nisan yağmuru
1981 olmaz olsun
1982 hasret sancısı
1983 yıldızlarda kayar

Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!

En son Admin tarafından 04-Oca-2008 / 04:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kullanıcı profilini gör
zerhat
Üye
Üye

Nereden: istanbul
MesajTarih: 12-May-2007 / 18:23    Mesaj konusu: Re: Yanıt: Cevap: ferdi tayfur

müslüm baba kadar sevdiğim yüce ferdi tayfur gerçekten sesi çok yanık şarkıları olağanüstü gençken de çok yakışıklıymış birde çok iyi rol yapıyordu. bir onun birde sevmediğim ibo nun filmleri çok güzel oluyor ikiside iyi rol yapıyor.yani ferdi tayfur a sinema sanatçısı diyebiliriz. ferdi baba nın şarkılarının %85 i güzel müslüm baba da da ortalama aynı bence......
Kullanıcı profilini gör
taruz
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: ankara
MesajTarih: 12-May-2007 / 18:59    Mesaj konusu: Cevap: ferdi tayfur

kardes ferdı tayfuru seven muslum babayıda sevebılır yada zıttı ama senın dedıgın gıbı de degıl muslumcu olmak ayrıdır cunku muslum babadır.muslumcu olan yuzde doksan yanı kendıne muslumcu dıyen sadece babayı sever. artı babanın sarkılarıda ama ozellıkle yorumu guzeldır sana katılmıyorum yuzde seksen degıl yuzde yuzu guzeldır.bunu farkeden muslumcu olur ferdıde kendı dalında ıyıdır.sadece karsılıksız sevmeyı ve terkedılmeyı ısleyen bundan pırım yapan bırıdır.ama tayfurun aksıne baba ınsanın her yasta yasabılecegı butun duyguları tasımaktadır sarkıları zaten babayı dıgerlerınden ayıran ozellık budur ve gelıp gecıcı degıldır kalıcıdır.

Üye
Üye

MesajTarih: 29-Hzr-2007 / 07:32    Mesaj konusu: Re: Cevap: ferdi tayfur

metin(derbederurfali) kardesimi tanırım..
Ferdi TAYFUR için bir şeyler yazmam saatlerimi alır sadece tutkuyla bağlandığım Üstad,Gerek yazdığı gerek besteleriyle gönlümde tek olan diyeyim..
konu için teşekkürler..

Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 01-Eyl-2007 / 02:18    Mesaj konusu: Re: Cevap: ferdi tayfur

kendiside adanalı müslüm babaının mahale arkadaşı bir diger arkadaşıda izzet altın meşe ferdi tayfurunda gerçek adı turhan bayburt tur sayglılar üçüde hürriyet mahallesinden meshur olmustur saygılar adanadan xmen
Kullanıcı profilini gör
zerhat
Üye
Üye

MesajTarih: 10-Eyl-2007 / 06:20    Mesaj konusu: Re: Cevap: ferdi tayfur

ben koyu bir müslümcüyüm 9 yıldır müslüm babayla yatıp kalkıyorum ama ferdi baba da aynı derecede beni etkiliyor farklılıklar olabilir kalite aynı. ayırt edemiyorum ikisini. kurban olmak lazım bunlara.ne şarkılar yazıp yorumlamışlar. bunlar başka bi alem
Kullanıcı profilini gör
alkolik_06
Muslumcu.com Fanatiği
Muslumcu.com Fanatiği

Nereden: acımasız dünya
MesajTarih: 01-Ekm-2007 / 17:40    Mesaj konusu: Re: Cevap: ferdi tayfur

ferdi tayfurda büyük bi sanatcı allah uzun ömürler versin saygılar..

Üye
Üye

MesajTarih: 07-Arl-2007 / 08:51    Mesaj konusu: Re: Cevap: ferdi tayfur

bi kere kabul edelim babanın bazı kasetlerinde hiç dinlenilmeyecek parçalar var şuan aklıma gelmiyor ama ferdi tayfur un hangi şarkısına baksan diğerinden daha güzel aldığı bestekarlardan kaynaklanıyodur.elinde varsa vasat bi kasedini çıkar dinle illaki kötü bi şarkı çıkar. al örnek SULTANIM SANDALCI YOĞURT KOYDUM DOLABA ferdi tayfurda pek yok.ama diyorum ben tam bir müslümcüyüm ferdi babayıda o oranda seviyorum
Kullanıcı profilini gör
azap1974
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

MesajTarih: 03-Oca-2008 / 22:38    Mesaj konusu: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

zerhat demiş ki:
bi kere kabul edelim babanın bazı kasetlerinde hiç dinlenilmeyecek parçalar var şuan aklıma gelmiyor ama ferdi tayfur un hangi şarkısına baksan diğerinden daha güzel aldığı bestekarlardan kaynaklanıyodur.elinde varsa vasat bi kasedini çıkar dinle illaki kötü bi şarkı çıkar. al örnek SULTANIM SANDALCI YOĞURT KOYDUM DOLABA ferdi de pek yok.ama diyorum ben tam bir müslümcüyüm ferdi babayıda o oranda seviyorum

Ben Ferdiciyim 13 yıldır falan dinliyorum.Ferdi Tayfurun beğenmediğim şarkısı yoktur.Sesi yeter Yorumu yeter
Ayrıca çok iyi rol yapıyor.Filmleri de çok güzel.
Sana da katılıyorum Müslüm gürsesin bazı şarkıları dinlenilemeyecek kadar kötü.
Ama bazı şarkıları da varki adamı kendinden geçirir Mesela bi sende kalmış,İtirazım var,Sorma gitsin,Sana benziyor vs.
Hepsi eşi olmayan şarkılar yorumuda çok güzel dinlerim ama Ferdi Tayfur un verdiği hüznü de vermezler.
Ferdi Tayfurun bestecisinden mi iyi acaba diyorsun ya Ferdi Tayfurun kendi yazdığı şarkılar çok daha iyi.
Zaten kendi yazmadıklarınında %80 civarı bestesi kendine aittir.
Sağolun varolun.
Kullanıcı profilini gör
mahsun_kul_028
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: NEREYE !!!!!!!!!!!
MesajTarih: 03-Oca-2008 / 23:57    Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

ferdi tayfur herseyiyle saygı duydugum bir sanatcıdır..ama ben sahsen müziklerini sevmem tabi bu benim kendi zevkim..

Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 04-Oca-2008 / 03:52    Mesaj konusu: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

azap1974 demiş ki:
zerhat demiş ki:
bi kere kabul edelim babanın bazı kasetlerinde hiç dinlenilmeyecek parçalar var şuan aklıma gelmiyor ama ferdi tayfur un hangi şarkısına baksan diğerinden daha güzel aldığı bestekarlardan kaynaklanıyodur.elinde varsa vasat bi kasedini çıkar dinle illaki kötü bi şarkı çıkar. al örnek SULTANIM SANDALCI YOĞURT KOYDUM DOLABA ferdi de pek yok.ama diyorum ben tam bir müslümcüyüm ferdi babayıda o oranda seviyorum

Ben Ferdiciyim 13 yıldır falan dinliyorum.Ferdi Tayfurun beğenmediğim şarkısı yoktur.Sesi yeter Yorumu yeter
Ayrıca çok iyi rol yapıyor.Filmleri de çok güzel.
Sana da katılıyorum Müslüm gürsesin bazı şarkıları dinlenilemeyecek kadar kötü.
Ama bazı şarkıları da varki adamı kendinden geçirir Mesela bi sende kalmış,İtirazım var,Sorma gitsin,Sana benziyor vs.
Hepsi eşi olmayan şarkılar yorumuda çok güzel dinlerim ama Ferdi Tayfur un verdiği hüznü de vermezler.
Ferdi Tayfurun bestecisinden mi iyi acaba diyorsun ya Ferdi Tayfurun kendi yazdığı şarkılar çok daha iyi.
Zaten kendi yazmadıklarınında %80 civarı bestesi kendine aittir.
Sağolun varolun.

bende size katılmıyorum babanın şarkıları en az tayfurunki kadar güzeldir bence çokta artısı vardır. iki sanatcının ortak okuduğu parçalar vardır mesela hayat arkadası iki gözüm gitmeyin yıllar içime doğmuştu sanki bu şarkılara bakıldığında babanın farkı hemen ortaya çıkar.benim şahsi fikrim tayfurdan dinleyince hüzünlenirsin ama babadan dinleyince üstünü başını yırtarsın zira ben ikisindende dinledim hatta önce tayfurdan dinlememe rağmen yinede bu fikre vardım.

Bilal - Site Kurucusu
Bilal - Site Kurucusu

Nereden: Gaziantep
MesajTarih: 04-Oca-2008 / 04:12    Mesaj konusu: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

Müslüm Gürses'ten sonra benim için 1. sırada olan sanatçıdır, daha sonra Orhan Gencebay gelir.
Severek dinlediğim nadide sanatçılardan birisidir. Ayrıca Ferdi Tayfur'da tıpkı Baba gibi oturup kalkmasını bilen kendini insanlara sevdirmiş ve insanların gönlünde yer etmiş, sevgi ve saygı sahibi nadide sanatçılarımızdan biridir.

zerhat demiş ki:
bi kere kabul edelim babanın bazı kasetlerinde hiç dinlenilmeyecek parçalar var

Kabul etmiyorum kardeş, Baba'nın hangi şarkısını dinletirsen dinlet hepsini dinlerim.

Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!
Kullanıcı profilini gör
zerhat
Üye
Üye

MesajTarih: 19-Oca-2008 / 18:15    Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

işte orda duralım içime doğmuştu sanki ve hayat arkadaşı parçasını ferdi baba daha iyi okuyor.ben ikisinide aynı derecede seviyorum vallahi.mesela yaşayamadım parçası şarkı değil başka bişey dünyaya bedel....
Kullanıcı profilini gör
taruz
Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 19-Oca-2008 / 19:25    Mesaj konusu: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

zerhat demiş ki:
işte orda duralım içime doğmuştu sanki ve hayat arkadaşı parçasını ferdi baba daha iyi okuyor.ben ikisinide aynı derecede seviyorum vallahi.mesela yaşayamadım parçası şarkı değil başka bişey dünyaya bedel....

demekki zevkler farklı saygı duyuyorum bunu müzikle uğraşan birine danış ikisinide dinlet bakalım ne diyecekler özellikle hayat arkadaşında babanın yorumu insan üstü kusura bakmayın hiçbir yorumcu babanın yarısına bile yaklaşamaz şuan kendi bile.

Üye
Üye

MesajTarih: 06-Şub-2008 / 08:17    Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

vallahi ne yalan söyleyeyim bende ikisini aynı oranda aynı zevkle dinliyorum tıpkı ibrahim tatlıseside bu oranlarda dinlediğim gibi nedenine gelince çünkü üçününde ayrı ses tonları ve sarkıları var güzellikte mesela babada bulunan bir dertler insanı ve mahsun kuldaki sözler ikisinde yok ferdi babada bulunan ask acı saraptır ve azap ikisinde yok ibonun hiçkimseye sözüm yok ve eyvah neye yarar sözleride ikisinde yok hepsi etkiler beni anlayacağınız orhan gencebaya gelince sanatına saygım var ama dinlemem
Kullanıcı profilini gör
sopranos
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: YAKTIN BENİ DÜNYA..!!
MesajTarih: 10-Şub-2008 / 22:25    Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

ferdi tayfurda gerçekten güzel bi şarkıcı.. Wink
saygılarr..

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: [_GÜNGÖREN_]
MesajTarih: 11-Şub-2008 / 05:40    Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

müslüm babamızdan sonra en çok sevdiğim dinlediğim saygıdeğer sanatçıdır ferdi tayfur Wink Wink
Kullanıcı profilini gör
isyankar_arif
Üye
Üye

MesajTarih: 17-Nis-2008 / 20:19    Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

müslüm baba ve ferdi baba iki ayrı dünya gibi bence tartısmaya gerek yok
Kullanıcı profilini gör
BozKurt07
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: Yayladan...
MesajTarih: 21-Nis-2008 / 01:07    Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: ferdi tayfur

her zaman için şahsen 1 numara MÜSLÜM BABADIR.pek dinlemem ferdi tayfur.

Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering