Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - Ali Tekintüre
Ali Tekintüre
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Diğer Sanatçılarımız
Yazar Mesaj
damar02
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Ufka uzanan yoldan
MesajTarih: 07-May-2006 / 21:07    Mesaj konusu: Ali Tekintüre

babanın bir çok şarkısının sözlerini yazmış çok önemli bir söz yazarıdır.ayrıca çok da dertli ve hüzünlü bir bir yaşamı vardır.adıyaman doğumlu olan bu değerli müzik adamı halk tarafından çok sevilen bir çok arabesk şarkılara da imza atmıştır.müslüm babadan tutunda bergen.orhan gencebay,kamuran akkor,muhittin seçen,gülden karaböcek,kibariye,güllü,derviş, ve daha bir çok sanatçıya önemli katkıları olmuştur.ayrıca kendisininde albümleri piyasada bulunmaktadır.
babanın gitme,aklı yok,unutamazsın,köşe kapmaca,sorsana,damla damla,şarkılar senin için,düşünürken,evlat,güldür yüzümü,bir gülsen yeter gibi efsaneleşmiş şarkılarının sözlerine imza atmıştır.
arkadaşların yorumları nelerdir...

ALİ TEKİNTÜRE NİN POPSTAR ADLI YARIŞMA PROGRAMININ FİNALİNDE SESLENDİRDİĞİ '''UNUTAMAZSIN'''ADLI ŞARKININ GÖRÜNTÜLERİ ...TIKLAYINIZ....
buyrun...şifre: muslumcu.com

http://rapidshare.com/files/17452798/Alitekinture.Popstar.Alaturka.rar.html

En son damar02 tarafından 21-Şub-2007 / 05:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kullanıcı profilini gör
Poseidon
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: diyarbakir/istanbul
MesajTarih: 08-May-2006 / 16:26    Mesaj konusu:

her şarkımın yaşanmış bir hikayesi vardır diyen bir bestekardır kendisi.düşünün ki bizi kendimizden geçiren sözlere müziklere tanıklıketmiş bir hayat yaşamış adeta filozoftur bana göre.
saygıyla ellerinden öpüyorum.

Adam olmayan Müslümcü olamaz!!!
Kullanıcı profilini gör
eskmuzik
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

MesajTarih: 23-May-2006 / 23:57    Mesaj konusu:

biz bu şarkıları çok iyi biliyoruz Ama bu şarkıları oluşturan bu yüce insanlara ne yazık ki gereken değeri vermiyoruz. Ali Tekintüre , Yavuz Taner , müziklerde burhan bayar . . . ve dahası
bu insanların kıymetini bilelim
Kullanıcı profilini gör
DUNDAR

Nereden: İSTANBUL/KARS
MesajTarih: 06-Tem-2006 / 07:12    Mesaj konusu:

Ali Tekintüre (1953 Adıyaman) güfteci ve şair.

1953`yılında Besni, Adıyaman`da doğdu. Genç yaşta İstanbul`a geldi. Askerdeyken yazdığı "Tanrım Beni Baştan Yarat" şiiri daha sonra Mustafa Sayan tarafından bestelendi ve Emel Sayın`ın parçayı okumasıyla Ali Tekintüre de tanınmaya başladı. Yazdığı "Gitme" (Yavuz Taner bestelemiştir) parçası 1987`nin en meşhur parçalarından biri oldu. Yaklaşık 1500 eseri kaset ve CD`ler de okundu. Ayrıca 10 şiir kaseti vardır.

TİMUR SOYKAN
İSTANBUL - Eskiden kaset çıkartmak ve şöhret olmak hayaliyle Türkiye'nin dört bir yanından insanlar gelirdi Unkapanı'ndaki kasetçiler çarşısına. Artık müzik şirketlerinin kapılarına 'şarkı sözü yazarı' olmak isteyenler dayanıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelip İMÇ'nin kapısına dayanan 'arabesk şairler'in arasında evden kaçan kızlar, köyündeki eşeğini satıp İstanbul'a geliş parası yapanlar, devlet memurları, çarşaflı kadınlar var. Gerçi çoğunluğu tek bir şiir kitabı bile okumamış. Ama Müslüm Gürses'in, Orhan Gencebay'ın şarkılarının sözlerini ezbere biliyorlar.
Şarkıcı posterleriyle süslü yüzlerce müzik şirketinin bulunduğu İMÇ 6. blokun terasında küçük demirden bir kulübe; 'koskoca' İbrahim Tatlıses'e, Orhan Gencebay'a şarkı sözü yazanların zengin olmadığını bütün çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. Bu küçük kulübe, ömürlerini şarkı sözü yazarlığına adayan iki adamın başarısının ve 25 yıllık emeğinin simgesi. Burada ne kaset dolduruluyor, ne de satılıyor. Burada şarkı sözü yazılıyor. Binlerce şarkıya söz yazan Ali Tekintüre ve Vural Şahin'in mekânında sadece şarkı sözü yazılıyor!

Unutulan şiirler...
Ali Tekintüre, ilkokul mezunu. Askere gitmeden önce şiirler yazar gazetelere gönderirmiş. Hiçbirinin yayınlanmadığını sanıyormuş. 1973 yılında askerdeyken bir arkadaşı, kendisine daha önce okuduğu şiiri, Emel Sayın'ın şarkısında duyduğunu söylemiş. Kasette 'Tanrım Beni Baştan Yarat' adlı şarkının sözlerinin kime ait olduğu yazmıyormuş. Askerliği bitince soluğu İMÇ'de almış. Çarşının içindeki banklarda şarkı sözleri yazıp satar olmuş. Yıllarca çok düşük ücretler almış yazdığı sözler için.
Aralarında 'Baharı Bekleyen Kumrular Gibi', 'Senden Vazgeçmem', 'Seviyorsam Nedeni Var', 'Kaderi Ben mi Yarattım' gibi
arabesk klasiklerinin olduğu bin 500 şarkının sözü ona ait. Yirminin üzerinde şarkısı film olmuş. Minibüs şoförleri halen onun sözleriyle süslüyor, ekmek teknelerini.
Vural Şahin de Unkapanı banklarında elinde kalem ve kâğıt ile başlamış işe. Sözlerini ilk kez Orhan Gencebay bestelemiş; 'Nereden bileceksin'. Şimdiye kadar 500 şiiri şarkı olmuş ve ünlüler tarafından seslendirilmiş. Üç tane de şiir kitabı var.
Tekintüre ile Şahin yedikleri ayrı gitmeyen iki dost. Dükkânları, arşivleri, fotoğraf albümleri, kartvizitleri bile ortak. Onların sözlerini yazdığı şarkıları söyleyenler, 'para içinde yüzerken' onlar İMÇ'de bir dükkânlarının olması hayaliyle yaşamışlar. Şiirleri izinsiz kullanılmış, kasetlerde söz kısımlarına başkalarının adının yazıldığı, boş bırakıldığı olmuş. Ancak sevdikleri işi yapmanın gururu ile yaşamışlar hep. Bir zamanlar arabesk müziğin kalitesiz olması tartışılır, onların yazdığı sözler boy hedefi olurdu, şimdi onlar şarkı sözlerinin kalitesizleşmesinden yakınıyor. "Artık anlamsız sözler yazıyorlar. Hemen tüketiliyor. Bir ay sonra o sözleri kimse hatırlamıyor. Bizim yazdığımız sözlerde duygularımız var. Sezonluk şarkılar bize göre değil" diyorlar. Tekintüre, cebinden bir tomar yazılı kâğıt çıkarıyor. "Bunların hepsi şarkı sözü olacak" diyor ve ekliyor; "Biz bir günde söz yazmıyoruz. Bu kâğıtlarda kelimeler, konular var. Bunlar zaman içinde benim kafamda bitecek, ben diyeyim iki, sen de üç yıl sonra. O duyguları yakalamak önemli". Onları alanlarında başarılı yapan da bu duygular, güfteleri kapış kapış satılıyor.

Artık öğüt sırası onlarda
Onların 25 yıl önce kurdukları hayalleri kuranlar, kapılarından eksik olmuyor. Özellikle yaz aylarında bir günde onlarca, şarkı sözü yazarı olmak isteyen geliyor, dükkânlarına. Hepsi çok iyi şiir yazdıklarını söylüyor ve yardımcı olmalarını istiyor. Ama onlar, getirdikleri şiirleri okumuyor. Çünkü daha sonra "Benim şiirimi çaldı" suçlamalarıyla karşı karşıya kalabilirler. Ya da akıllarında kalır, kendilerinin bulduğunu sandığı imgeler, başkalarına ait olabilir. Ancak kimseyi de kovmuyorlar. Gelenlere şeker ve kolonya ikram edip sadece yol göstermeye çalışıyorlar.
Şahin, nasıl insanlarla karşılaştıklarını iki örnekle şöyle anlatıyor; "Adamın biri Van'ın bir köyünden eşeğini satıp yol parası yapmış ve İstanbul'a gelmiş. Elinde bir defter dolusu şiir. Şiirleri ile zengin olacağından o kadar emin ki, dönüş parası bile yok cebinde! Anlattık, dinlemedi. Bir süre uğraştı, olmadı. Ama dönecek parası yok. Para topladık, köyüne gönderdik".
Şahin, bir kızın sürekli kendilerine gelip şiirlerini okumalarını istediğini anlatıyor. Daha sonra kızın evinden kaçarak kendilerinin yanına geldiğini öğrenmişler. Bir gün kız babası ile birlikte çıka gelmiş. Kızın babası "Bakın hocam, bir kabiliyeti var mı?" demiş. Tekintüre, çarşaflı kadınların, köyünden kaçan kızların, 70 yaşında dedelerin, amatör lig futbol antrenörlerinin ve daha nice farklı insanın, şarkı sözü yazarı olmak için geldiğini söylüyor. Çoğunluğun şiirleri beğenilmeyince vazgeçtiğini söyleyen Tekintüre, çarşıdaki bir bankı gösterip; "Biz bu bankta yaz kış yatıp kalktık. Bir yerlere gelebilmek için özveri göstermek gerek" diyerek noktalıyor sözlerini.
Müslüm Gürses'in yorumladığı ''Ali Tekintüre'' besteleri :

Aldana Aldana
Aklı Yok
Ben Senin Kulunmuyum
Canım dediklerim
Engel Çıktı
Evlat
Gidecek Bir Gün
Hangimiz Sevmedik
Kalpsiz
Kimsem Kalmadı
Güldür Yüzümü
Maziden Biri
Sevmek Ne Güzel
Tövbe Ettim
Ne Fayda
Nerdesiniz
Senden Vazgeçmem
O Sevgi Sensin
Sefil Aşk
Kaderi Ben Mi Yarattım
Çekilmez Hasretin
Fark Yaraları
Gidecek Birgün
Hangimiz Sevmedik
Unutamazsın
Yanarım

Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 10-Tem-2006 / 02:27    Mesaj konusu:

eyvallah dündar hocam...bizleri bu üstad hakkında daha çok bilgilendirdiğin için..... Arrow Arrow
Kullanıcı profilini gör
SeRHaD
Üye
Üye

MesajTarih: 28-Tem-2006 / 03:52    Mesaj konusu:

Ali TEKİNTÜRE büyük üstad.Süper sarkı sözlerine imza atmış herkesin diline hit olmuş müthiş arabesk parcalar O'na Aittir.Ancak Bir cok Arabesk dinliyorum diyen şarkıyı dinlerken kendinden gecer,ancak sözü bu üstada ait oldufunu bilmez...Şarkılarını Genelde Müslüm Gürses,Kamuran Akkor,Yunus Bülbül, Devran Caglar,Seslendirmişitir ve tabi digerleri...
Bu üstadın eserleri yazmakla saymakla dinlemekle bitmez herkese tavsiye ederim..
Kullanıcı profilini gör
m.ali turan
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Küçükçekmece
MesajTarih: 04-Ağu-2006 / 20:05    Mesaj konusu:

Ali Tekintüre nın bır sarkısını dınledım böle bı sarkı olmaz...gercekten oda saolsun dundar abı atmıstı saolsın dundar abı ...sarkının ismi hiç zor degıl dınleyın sarkı görün Very Happy
Kullanıcı profilini gör
26ersin28
Üye
Üye

MesajTarih: 06-Eyl-2006 / 01:22    Mesaj konusu:

ali tekintüre büyük üsted onun için söyleyeceğim sözlerin hepsi az kalır
hele kibariyenin söylediği
her akşam içkim sen mezem sen oldun

sarhoş gecelerin sarhoşu oldum
seni beklemekten artık yoruldum
kadehler ağlıyor ben ağlıyorum
sözleri beni mest ediyor arkadaşlar
Kullanıcı profilini gör
damar02
Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 30-Eyl-2006 / 23:55    Mesaj konusu:

bir çok sanatçı tarafından seslendirilmiş sözsleri kendisine ait aolan şarkıların olduğu nbir çok kaseti mevcuttur.bunun yanında bu kasetlerini bazılarında yine kendisine ait şiirleri de bulunmaktadır..hele bir tanesi var ki akıllara zarar...adı SİZ O SEVGİLİMİ TANIMAZSINIZ......her dinleyişimde tüylerim diken diken olur.tavsiye ederim ,dinlemek isteyipte olmayanlara yardımcı olurum.
Kullanıcı profilini gör
Poseidon
Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 01-Ekm-2006 / 03:47    Mesaj konusu:

Ali baba TEK
başka lafa gerek duymuyorum...

Kullanıcı profilini gör
SeRHaD
Üye
Üye

MesajTarih: 10-Ekm-2006 / 03:17    Mesaj konusu:

10 tane kendinin süper arabesk şiir kaseti vardır.Bu kasetlerinde şiir olarak okudugu sarkılardan hangi damar eselere imza attıgı dahada cok ortaya cıkıyor..

Sevenlere

1-Aci Gerçekler
2-Ah Müjgan Ah
3-Anadan Ayri
4-Beni Kaybettin Artik
5-Benim Siirim
6-Giden Utansin
7-Gör Halimi
8-Kirilsin Ellerim
9-Ömrünce Unutamazsin
10-Sayende
11-Serbest Siir (Ben Sarhos Oldum)
12-Sevgilim Nerede Ben Neredeyim
13-Yakinda Gelecegim

Benim Için Üzülme

1-Ben Senin Kulun muyum?
2-Benim Için Üzülme
3-Biri Vardi
4-Bu Kaderi Sen Yazdin
5-Büyük Aikimiz
6-Güldür Yüzümü
7-Hiç Zor Degil
8-Kadehi Siseyi Kirarim
9-Maziden Biri
10-Siz O Sevgilimi Tanimazsiniz
11-Tiryaki

Bir Avuç Gözyasi

1-Allah Düsürmesin
2-Anne
3-Anne (Remix)
4-Atese Düsmüsüm
5-Bir Avuç Gözyasi
6-Hayirsiz Vefasiz
7-Ölüm Ölüm Öldüm
8-Senin Olsun Yalan Dünya
9-Sevmez Olaydim
10-Son Durak Kara Toprak

Siir ve Müzik

1-Aldana Aldana
2-Ask Düstügü Yeri Yakar
3-Büyük Hata
4-Düsüne Düsüne
5-Hatirlarsin
6-Iste Gidiyor
7-Kimsem Kalmadi
8-Sebebim Oy
9-Yaktin mi Beni
10-Yalvaririm

Üzülme

Cocuk Oldum
-Git Yoluna
Hepsi Gecer
Kar Yagiyor
Sana Ne
Sen Beni Cok Ararsin
Simdiki Aklim Olsa
Tanrim Beni Bastan Yarat
Üzülme
Yikilasi Demem Sana

Sarkilar Agliyor
Aglatti Kader
Anam
Bu Sehri Terkedecegim
Dusunurken
Duymak Istiyorum
Gelen Vurur
Hasret Cana Yetince Gel
Hatirla Beni
Ne Fayda
Olesim Geldi
Sarkilar Agliyor
Viraneler
Yuregin Bir Tas
----------------------------------------------
Al Onun Askini
Al Onun Askini
Bu Can Sensiz
Gitti
Ilk Günki Gibi
Korkmuyorum
Mahsun Kul
O Benim Herseyimdi
Olurmu
Benim Güzel Sarkilarim
------------------------------------------
Benim güzel sarkilarim
Bacim ol bundan sonra
Bahar bekleyen kumrular gibi
Beni birakip gitme
Benim güzel sarkilarim
Bir kurulu yuvammi var
Bucani benmi yarattim
Gönlüme sor
Iciyorsam sebebi var
Ikimize agliyorum
Kalpsiz
Köse kapmaca
O sevgi sensin
-------------------------------
Cagirma Beni

Ah Sevgilim
Cagirma Beni
Gücenme Sevgilim
Güle Güle
Hep Kaybettim
Her Aksam
Kara Topraklar
Nerdesiniz
Sahildeki Taverna
Sen Hep Benimsin
Sevsen Ne Olurdu
----------------------------------
Canim Dediklerim

Akli Yok
Aldanma Cocuksun
Bir Daha Sevmek Yok
Canim Dediklerim
Gitme
Neden Donmesin
Sansizim
Sevdigimi Biliyorsun
Unuttum Bilsin
Yasamanin Kurali
-----------------------------------
Hangimiz Sevmedik
Acimiyorsan
Azizim
Engel Cikti Aramizda
Evlat
Hangimiz Sevmedik
Hepsini Ver
Kar Yagiyor
Sadece
Senden Vazgecmem
Sevdikce Sevdim

Kullanıcı profilini gör
EMANET
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: KALLEŞ DÜNYA DAN
MesajTarih: 10-Ekm-2006 / 03:47    Mesaj konusu:

sağol kardeş
Kullanıcı profilini gör
DUNDAR

Nereden: İSTANBUL/KARS
MesajTarih: 10-Ekm-2006 / 07:16    Mesaj konusu:

İlgine ve sevgine sonsuz teşekkürler Serhat kardeşim...Serhat kardeşim ''Arabesk'' sanatçıları hakkında geniş bilgiye sahiptir...

Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 10-Ekm-2006 / 22:19    Mesaj konusu:

paylaşımından ötürü, saolasın serhat kardeşim.....siz o sevgilimi tanımazsınız. Smile

.

Ali Tekintüre
Kullanıcı profilini gör
Poseidon
Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 12-Ekm-2006 / 04:06    Mesaj konusu:

sağolasın kral ferdici kardeş.
ali tekintüre ağabeyimizin sözleri sayesinde müslümcülüğe yeni insanlar katmışımdır sağolsun varolsun.(bu sözlere kayıtsız kalmak mümkün değil ki zaten)

Kullanıcı profilini gör
halil-034
SüperAktif Üye
SüperAktif Üye

Nereden: maziden bir yer
MesajTarih: 04-Ksm-2006 / 23:54    Mesaj konusu:

kendisini dinleyemedim ama babaya verdigi şarkılar 10 numara

sonsuz tşk borçluyuz bence ona

Bunları kimseye anlatamadım
Kullanıcı profilini gör
baydamarersin
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Bilsinler..
MesajTarih: 24-Arl-2006 / 00:12    Mesaj konusu: Re:

vallahıde gercekten cok super damar sarkıları var tabı fazla dınlemedım ama dınlemıs kadar oluyorum babanın aklı yok sarkısı yeter

bılgılere sonsuz tesekkurler tanıtım ıyı olmus Smile

Üye
Üye

Nereden: bursa
MesajTarih: 25-Arl-2006 / 02:12    Mesaj konusu: Re:

ali tekintüre ve babaya,türk müziğine emeği gecen böyle büyük şahsiyetlere her zamn ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum arkadaşlar
Kullanıcı profilini gör
EsEsLiyiz
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Nereden: Eski?ehir / Gültepe
MesajTarih: 27-Arl-2006 / 22:21    Mesaj konusu: Re:

kendisinin söyledigi Ölüm Ölüm Öldüm Burda parçası gerçekten çok güzel

Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Nereden: istanbul
MesajTarih: 04-Oca-2007 / 01:14    Mesaj konusu: Re:

mükemmel bir söz yazarı kendisini saygıyla ve sevgiyle anıyoruz
Kullanıcı profilini gör
   Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Diğer Sanatçılarımız
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering